Wrap met makreel (recept)

Het lijkt erop, dat we deze week best aangename temperaturen kunnen verwachten. Een dagje erop uit met je picknick mandje zou zomaar tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Deze wraps zijn  lekker als meeneemlunch. Verpak dan elke wrap afzonderlijk strak in plasticfolie.

 

  • 2 gestoomde makrelen van elk 300 g of 500 g gram gestoomde makreelfilet
  • 250 g sperziebonen, gehalveerd
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 6 wrap tortilla’s
  • 75 g veldsla
  • 8 Amsterdamse uien, in vieren
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd

Kook de sperziebonen in ruim water met wat zout in 6-8 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af met koud water en laat ze goed uitlekken.
Verwijder kop, staart en vel van de makreel en neem het visvlees van de graat. Verdeel het visvlees in stukjes. Meng de Griekse yoghurt met bieslook en peterselie en voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
Bestrijk de tortilla’s met de Griekse yoghurt en leg wat veldsla met de sperziebonen, makreel, Amsterdamse uitjes en kerstomaatjes in een reep over het midden. Rol de wraps stevig op en snijd ze schuin door. Verdeel de resterende veldsla over borden en leg de wraps erop.

 

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Wrap met makreel (recept)
Lees ook:Makreelsalade met sinaasappel en sperziebonen (recept)
Lees ook:Maaltijdsalade met makreel (recept)
Lees ook:Lauwwarme kruidensalade met zalmforel (recept)
Lees ook:Lunchsalade met gebakken wijting en druiven (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>