Maaltijdsalade met makreel (recept)

Mij lijkt het heerlijk deze maaltijdsalade van vette vis!

 

 

  • 2 gestoomde makrelen van 300 g of 500 g makreelfilet
  • 1½ eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 4-5 eetlepels walnootolie of olijfolie
  • 1 (rauwe) rode biet van 300 g, geschild
  • 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
  • 1 venkelknol
  • 1 krop sla (bijvoorbeeld salanova) gewassen en bladeren in stukken gescheurd
  • 1 komkommer, in plakjes
  • 2 eetlepels kappertjes

• Klop een dressing van de azijn,walnootolie, mosterd en wat zout en versgemalen peper.
• Rasp de biet met een grove rasp in flinterdunne (julienne)reepjes en meng ze met 2 eetlepels dressing en 1 eetlepel bieslook. Schaaf de venkelknol in flinterdunne plakjes en meng ze met 2 eetlepels dressing en het fijngehakte venkelgroen.
• Verwijder vel, kop en staart van de makreel en neem het visvlees van de graat.
• Leg de sla in diepe borden en verdeel de venkel, biet en komkommer erover. Leg de makreel op de salade en druppel de rest van de dressing erover. Strooi de kappertjes en bieslook erover. Lekker met grof volkoren vloerbrood!

 

 

Tip
Rauwe bietjes zijn heerlijk knapperig in een salade. Je kunt natuurlijk ook uitgaan van gekookte biet of bietjes uit pot.

Lees ook:Maaltijdsalade met makreel (recept)
Lees ook:Broodje haringsalade (recept)
Lees ook:Lekker voor tussen de middag: maaltijdsalade met tonijn
Lees ook:Tartaartje van gerookte zalm met kappertjes
Lees ook:Boerensandwich met haring en radijs (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>