Kans op hartaanval is flink te verminderen door…olijfolie!

Mensen die regelmatig olijfolie gebruiken, zouden 41 procent minder kans hebben op een hartaanval dan mensen die nooit met olijfolie koken. Ik zou zeggen: de deur uit met die andere bende! Het kan geen toeval zijn dat dit bericht een dag na het opgaan van mijn fles olijfolie komt. Het is een teken!!! ;-) Dat olijfolie de kans op een hartaanval vermindert, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Bordeaux onder 7625 Fransen van 65 jaar en ouder. Andere factoren als diëten, sporten en gewicht werden meegerekend. De positieve werking van olijfolie op het menselijk lichaam is al langer bekend. Olijfolie beschermt tegen hoog cholesterol, hoge bloeddruk en hartziekten.

Lees ook:Waarom je er goed aan doet om je buikje weg te werken
Lees ook:Verlaag je bloeddruk met yoghurt en kaas
Lees ook:Het aaien van een kat is goed voor het hart
Lees ook:Hoge bloeddruk? Ga vrijwilligerswerk doen!
Lees ook:Wat gebeurt er met je lichaam als je stopt met roken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>