Tips om goedkoop te sporten

Van de 24 uur per dag brengen we er gemiddeld 14 inactief door met slapen, zitten, liggen en computeren. Je begrijpt al waar dit heen gaat hè? Juist! Bewegen hoort ook bij ons dagelijks ritme. Het is aan te bevelen dat ook ouderen hiermee aan de gang gaan. Om een goede gezondheid te behouden is het gewenst tenminste vijf dagen per week 30 minuten matig intensieve lichaamsbeweging te hebben.

 

 

Wil je naar een sportschool en je conditie op peil houden, maar heb je niet zo’n ruim budget? Veel zorgverzekeraars geven hun klanten korting op een fitnessabonnement. Informeer er eens naar. Sommige werkgevers regelen dat hun werknemers voordeliger mogen trainen bij bepaalde sportscholen. En er zijn gemeenten die aan inwoners met een kleine beurs kortingspassen verstrekken waarmee je goedkoper kunt sporten. Even bij je verzekeraar, werkgever of gemeente informeren of zij zulke mogelijkheden hebben, loont dus de moeite.

Van sportscholen heb je verschillende typen: van de luxe variant, compleet met zonnebank, voedingsadvies en een uitgebreid aanbod aan groepslessen, tot het budgetcentrum waar alleen maar fitnessapparaten en gewichten voor je klaar staan. De budgetsportscholen zijn uiteraard een stuk goedkoper. Soms krijg je korting als je je samen met je partner of met het hele gezin inschrijft. Volg in ieder geval eerst een (of meer) proeflessen en bestudeer goed de kleine lettertjes voordat je een abonnement aangaat.

En mocht je helemaal geen zin hebben om naar een sportschool te gaan: volgens de Beweegnorm moet je minstens vijf dagen per week een halfuur matig intensief bewegen om gezond te blijven. Matig intensief bewegen wil zeggen dat je hartslag en ademhaling wat versnelt. Dat gebeurt ook als je flink doorwandelt, een paar trappen beklimt, in de tuin werkt of hard fietst. Zo veel mogelijk fietsen of lopen in plaats van in de auto of het OV stappen kost je niets, je bespaart er juist geld mee.

Ook zonder sportschoolabonnement kun je lekker bewegen.

 

Lees ook:Griepprik? Welnee: beweeg je zelf in 2,5 uur griepvrij!
Lees ook:Hartaanval gehad? Beweeg dan niet teveel!
Lees ook:Beweeg een kwartiertje per dag en leef drie jaar langer!
Lees ook:Dagelijks kwartiertje lichte inspanning verlaagt al de kans op vroegtijdig overlijden
Lees ook:Let op: veel beweging is niet altijd goed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>