Insecten eten? Ja, natuurlijk!

In 2020 is het de normaalste zaak van de wereld dat wij tijdens onze kerstmaaltijd wachten tot onze overheerlijke insecten gegaard zijn op de tafel-grill.  Nu gaven we nog de voorkeur aan allerlei soorten vlees, straks dippen we met evenveel smaak een insect in een sausje. Insecten in de toekomst als een noodzakelijke vleesvervanger. Dat stelt hoogleraar Arnold van Huis van het Laboratorium voor Entomologie van de Wageningen Universiteit.

Zonder insecten is er geen leven op aarde en er is veel te genieten van insecten, als we er maar oog voor hebben, vinden de Wageningse entomologen. Met de lezingen willen zij het publiek interesseren door hen een bredere blik te gunnen op de rol van insecten in de maatschappij op het grensvlak van voeding, geneeskunde, cultuur, techniek, landbouw en entomologie.

Liggen in 2020 insecten als voedsel in de schappen van de supermarkt? Arnold van Huis verwacht van wel in bijdrage op de eerste avond, 7 januari. Tachtig procent van de wereldbevolking eet nu al insecten en heeft wel zo’n 1400 verschillende soorten op het menu staan. Uit oogpunt van milieu heeft dat grote voordelen. Hoe verschillende culturen hiermee omgaan, wordt belicht door voedingshistoricus Adel den Hartog.

Op dezelfde avond is er een tentoonstelling over het eten van insecten en presenteert Rijn IJssel Vakschool Wageningen heerlijke insectensnacks.
De lezingen zijn elke woensdagavond, vanaf 7 januari tot en met 25 februari 2009.

Lees ook:Vanavond eten we…insecten! Lekker mager!
Lees ook:Minder wespen dit jaar
Lees ook:Muggen steken kop op!
Lees ook:Pyjama terug van weggeweest
Lees ook:Kruidnagels inslaan tegen de wespen!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Insecten eten? Ja, natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>